Projekt energirenovering

Projekt energirenovering

Energirenovering handler om at optimere boligen, så man får glæde af besparelser både økonomiske og miljømæssige. Desuden giver det en god følelse at vide, at man har gjort noget godt for miljøet, mennesker og dyr. Man er så småt begyndt at præge boligejerne ved lovgivninger hist og pist. Det kan væres svært som boligejer helt at følge med. Men under alle omstændigheder er man forpligtet til som boligejer, at tage ansvar og handle ud fra både lovgivning og familiens ressourcer.

Energirenoveringsspørgsmål

Når man skal energirenovere, er der ifølge energitjenesten.dk, nogle spørgsmål der er værd at tage med i sine overvejelser:

  • Hvordan udvikler energipriserne sig?
  • Hvor stort er min boligs energiforbrug?
  • Hvad er boligens værdi?
  • Har jeg mulighed for at spare?
  • Hvad er fremtidsudsigterne?

Lovgivning og regler

Desuden er der hele lovgivningen, der skal tages hensyn til. Man kan ikke bare grave haven op og vælge frit hvad man vil. Der vil være regler man skal forhøre sig om i kommunen, i kvarteret man bor i, samt regler der er fastsat ved lov.

Brug hjernen

Både du og håndværker skal tænke hele vejen igennem energirenoveringen. Alle materialernes alder og stand skal vurderes. Skal nogle af væggene skiftes ?  Hvad med taget er det godt nok isoleret?  Er det energirigtige vinduer eller er der manglende radiatorer eller gulvvarme i huset? Lad være med at lukke øjnene for noget der virker besværligt, det kan ende med at koste dyrt bagefter. Det er så ærgerligt at have renoveret hele huset og så var der lige den detalje med gulvet eller taget man havde glemt, som betyder at varmen fosser ud af huset. Inden man maler og spartler skal man altså også undersøge om alt er tætnet godt nok. Det er helt uoverskueligt, at skulle starte helt forfra bagefter. Det vil være bedst, at sikre de berørte bygningsdele og sørge for, at de er tidssvarende både isolerings- og komfortmæssigt.

 

Billede: Bryn Pinzgauer