Nedsæt varmeregningen med intelligent styring

Alle husholdninger i Danmark har et forbrug af vand, el og varme, og dermed har vi altså faste omkostninger hver eneste måned på forbrugsudgifter. Vi kan spare mange penge ved at fyre fornuftigt og spare på vand og strøm, men den dyreste regning er ofte varmeregningen, der kan løbe op i området 10-20.000 kr. om året for et normalt parcelhus til en familie, så det er ofte på varmeregningen man kan hente den største besparelse.

Der er især brug for en holdningsændring, således man kun skruer op for varmen, når man er i rummet, men denne opgave har i mange år været for stor og uoverskuelig, men nu kan det bedre lade sig gøre på grund af intelligente styringsanlæg til private husstande.

Dette kan styres i det intelligente hjem

I dag er priserne faldet rigtigt meget på intelligente styringsanlæg, der samtidig har fået flere funktioner, der gør det muligt at kunne automatisere og fjernbetjene alt fra lys og gulvvarme til underholdning og sikkerhed.

Det intelligente hjem har været undervejs i mange år, men nu er det så småt ved at være her. Der er især på grund af en kraftig udvikling indenfor sensorer samt online løsninger, at det hele nu kan arbejde sammen på en optimal og nem måde. I fremtiden vil både madvarer og tøj blive intelligent, således det er nemmere at bestille varer samt vaske tøj med bedre overblik.

Nye sensorer kan endda detektere røg og automatisk tilkalde brandvæsnet, hvilket kan redde store værdier og menneskeliv. Man kan endda allerede nu få en smart app til sin smartphone, således man fra den kan overvåge og regulere sit hjem med lys og varme.

Med den rette individuelle programmering kan man derfor lave nogle standardmønstre, der passer til familiens behov, og som kan skrue ned for forbruget, når man ikke har brug for lys eller opvarmning i hjemmet.

Sådan opnås besparelsen

Det kræver til at starte med en mindre investering til et automatisk styringsanlæg, men dette kan man ofte selv opsætte eventuelt i samarbejde med en elektriker eller en elektronikkyndig person. Når systemet er installeret og forprogrammeret, så er der reelt ingen vedligeholdelse, og systemet kan anvendes i en lang årrække, og dermed tjener det snart sig selv ind igen.

Den største opgave er at trække kabler og opsætte sensorer overalt i huset, hvilket er nemt ved renovering af huse samt ved nybyggeri, men man kan sagtens trække kabler i ældre huse, da dette som sagt kun skal gøres en gang for alle.

Af æstetiske årsager bør man skjule alle kablerne så godt som muligt som eksempelvis over loftet, i gulvene, bag paneler eller i væggene. Man får sikkert brig for en del elektriker rør og professionelle forskruninger til el-installationer.

Man kan finde billige forskruninger i plast hos Hans Følsgaard, der også har forskruninger i høj kvalitet i forniklet messing, rustfrit stål og syrefast stål. Denne slags forskruninger og elektriker rør beskytter kablerne, og da man må undgå brand og kortslutninger, så skal disse være godkendte og overholde lovkrav på området.

Totalt set kan et anlæg måske installeres for under 10.000 kr. og give en besparelse på el og varme på over 10 %, således anlægget kan spares ind på en kort årrække.