Skift en dyr energiløsning ud
Opvarmning af boligen
Selve opvarmningen af boligen er en kæmpe energisluger i de danske hjem. Mange vintre er hårde for familier med børn, da man ikke bare kan spare på varmen på samme måde som hvis man var alene. Vi bruger ca. 40 procent af det samlede energiforbrug herhjemme i de danske hjem på at holde hjemmene varme. Det er endnu værre hos folk, der har teenagebørn, hvis de er meget hjemme. Der bliver bare fyret op og man kan virkelig blive uvenner, hvis man begynder, at blande sig i deres varme og fyringsvaner. Når hjemmet skal opvarmes sker det på to måder. Enten med fjernvarme eller uden fjernvarme. Folk der bor i områder uden fjernvarme har ingen mulighed for at få fjernvarme og må derfor vælge en alternativ løsning. Det har udklækket mange sjove løsninger rundt omkring i de små landsbyer. Det har bestemt ikke været dårligt og det har sat de kreative sind i gang. Faktisk er der nogle der har skabt boliger, der kan forsyne sig selv med energi.
Inden du skifter en dyr varmekilde ud, så tænk over følgende
Før du skifter oliefyret ud eller beslutter dig for en opvarmningsform, er det en god idé at tage et kig på huset. Vigtige spørgsmål for dit valg ifølge energitjenesten.dk er:
- Hvordan er huset isoleret?
- Hvordan bliver varmen fordelt i huset: har du f.eks. gulvvarme eller radiatorer?
- Hvor store er dine radiatorer?
- Hvor stort er dit hus?
Der er fx forskel på et dårligt isoleret hus og et godt isoleret hus. Det er ikke den samme energiløsning man skal anvende. En varmluftpumpe er ikke nødvendigvis god hvis du har et dårligt isoleret hus. Du skal derfor overveje om dit hus også kræver en grundig isolering inden du skrifter energiløsningen ud. Der er i det hele taget masser af overvejelser, men mindst ligeså meget hjælp at hente. For de fleste boligejere kan det være betalingen af den nye energiløsning, der afgør det endelige valg.