Sådan holder du dig varm i vinteren uden at skade miljøet
Færre solskinstimer, rim på ruderne og radiatorer på højtryk er alle sammen tegn på, at vinteren er på vej. Den danske vinter er ikke den værste på Jorden, men den er bestemt heller ikke til at undgå. Når først der bliver koldt i Danmark, er det nødvendigt at varme vores hjem op, så vi ikke fryser.
Der er mange måder at gøre det på. Gennem dansk historie har vi brugt de metoder, der har virket bedst. Men i vores moderne samfund bliver det mere og mere vigtigt at bevare vores fine jord, og med det kommer der et ansvar – vi skal udlede mindre CO2. Derfor har vi samlet lidt tips, så du kan undgå at svine unødvendigt gennem vinteren uden at skulle fryse til is.
Lag på lag på lag
Det virker måske åbenlyst. Men faktum er bare, at det at tage en sweater på ikke altid er det, folk først gør, når de fryser. I stedet begynder de at tænde op i pejsen, skrue op for radiatoren eller tænde for varmen.
Uanset årstiden vil en lag på lag-metode virke, fordi du kan tage af eller på alt efter, hvor varmt eller kold din kropstemperatur er. Så tag en ekstra sweater på, et par tykke sokker og et par gode, varme bukser.
Behold fugten
Den er god nok. Om vinteren bliver der mere tørt og koldt. En metode til at skabe et rart indeklima er at sikre, der er fugtig, varm luft i dit hjem.
Du kan eksempelvis lade badeværelsesdøren stå åben, når du går i bad. Lav mad noget oftere. Og nu vi er ved det kulinariske emne: Varm dig ved at spise samt drikke varme ting. Varm kakao, suppe, nudler.
Drop oliefyret
Hvis du typisk er afhængig af et oliefyr til at opvarme dit hjem, er det noget skidt. Et oliefyr er ikke en bæredygtig metode, og hvis du kan undgå at bruge det, vil det altid være optimalt. Hvis du er tvunget til at bruge fyret på grund af mangel på andre metoder, kan du prøve at skifte fyringsolien ud med en premiumudgave, der ikke sviner nær så meget.