Spar på den dyre varme i boligen

Det kræver blot små ændringer i familiens vaner, så kan I nemt spare mange penge på varme, og de penge kan sagtens anvendes andre steder i husholdningen. Så der er mest brug for en holdningsændring, såfremt man ønsker at spare penge på den dyre varme, og det ønsker de fleste. Udgifterne til varme vokser år for år, så dette sted kan de fleste spare mange penge ved at nedbringe deres forbrug af varme. Find mere inspiration til spareråd til den dyre varme på sparenergien.dk, hvor man kan finde råd og vejledning til at spare på energi og varme alle steder i boligen.

Gode tips til at spare på varme

 

Du får gode råd, der tager hensyn til dine behov og den form for opvarmning, du anvender, og de er opstillet i de nedenstående kategorier:

Styr forbruget automatisk
Energirigtigt radiatoranlæg
Isoler og spar
Spar på det varme vand
Vælg energirigtig opvarmning
Naturgas – gode tips
Olie – gode tips
Elvarme – gode tips
Varmepumpe – gode tips
Biomasse – gode tips
Solvarme – gode tips

Styr forbruget automatisk
Man kan styre varmeforbruget både automatisk og manuelt.

Sidstnævnte kræver en stor, vedvarende indsats, og det er nemmere at styre varmen automatisk.

Aut. varmestyring giver flg. muligheder:

 

Urstyring giver dig mulighed for at regulere forbruget på forskellige tider af døgnet – alt efter dit behov – og du kan fx skrue lidt ned for varmen om natten, så du sparer energi og penge eller fx slukke for det varme vand, når du ikke er hjemme.

Energirigtigt radiatoranlæg

 

Her får du et par af de vigtigste tommelfingerregler, der sikrer dig optimal, energirigtig brug af dine radiatorer. Indstil radiatorerne på det samme niveau i hele huset – dette udnytter varmen bedre og giver mindre træk. Husk at slukke for radiatorerne, når du lufter ud – ellers skruer de op til fuld styrke.

Isolér og spar

 

Bygningens konstruktion og generelle tilstand kan aflæses på varmeforbruget. Find ud af, om der er utætheder i huset – du kan mærke, om det trækker ind ved vinduer eller paneler. Brug af termografering kan afsløre varmespild og utætheder i din bolig.

Spar på det varme vand

 

Tag brusebad i stedet for karbad. Brug sparebruser. Sluk vandet, når du bruger sæben. Lad ikke det varme vand løbe, når du eksempelvis vasker op.

Vælg energirigtig opvarmning

 

Få fjernvarme, hvis du kan. Mere end 60 % af de danske husstande har fjernvarme, og det er billigere og mere miljøvenligt end el-opvarmning, olie og naturgas. Kan du ikke få fjernvarme, kan du spare penge og hjælpe miljøet ved at anvende naturgas, biomasse, solvarme eller varmepumpe.

Udskift gamle gasfyr

 

Bytter du dit gamle gasfyr ud med et, der er energieffektivt, kan du spare 10-20 % på regningen. Vælg et naturgasfyr med Dansk Gasteknik Centers energimærke. Sørg for, at alle pumper, der installeres sammen med varmeanlægget, ligeledes er A-mærkede.

Overvej solvarme:

 

Du kan enten skifte til solvarme, hvis du skal udskifte dit gasfyr, eller sørge for, at din varmtvandsbeholder er solvarme-forberedt. På denne måde bliver det nemmere og billigere, hvis du senere vil installere solvarme. Med solvarmanlæg kan du slukke for gasfyret det meste af sommeren.

 

 

Billede: Jimmy_Joe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *