Mange fordele ved at anvende induktion

I køkkenet kan man med fordel investere i et komfur, som anvender induktion, da denne form for opvarmning er både billigere og mere effektiv end andre former for opvarmning. Vi har jo i mange år været glade for det elektriske, det keramiske samt for gaskomfur, men nu bør vi skifte over til det magnetiske komfur, som anvender induktion. Læs mere om induktion hos Electrolux.dk, hvor man gør ekstra meget for at være de førende indenfor induktion i komfurbranchen.

De mange fordele ved induktion

 

Fordelene ved induktion er især, at madlavning med denne nye teknologi fortsætter med at tage verden med storm. Men hvad er det ved denne specielle måde at lave mad på, som gør den så attraktiv? Den er hurtig, du har fuldt styr på den, den er sikker og ren, for ikke at tale om de imponerende miljøvenlige egenskaber. Men før vi kigger lidt mere på disse punkter, så lad os se på, hvordan madlavning med induktion egentlig virker.

Det hele handler om magnetisme

 

Traditionelle elektriske kogeplader bruger strålingsenergi, som først opvarmer komfurets overflade og derefter overfører varmen til kogegrejet og dets indhold. Induktionskogeplader bruger magnetisk energi. Induktionsspolerne under komfurets overflade fremstiller strøm, som passerer gennem komfurets overflade. Når du sætter et kogegrej i et magnetisk materiale på kogepladen, får strømmen molekylerne i kogegrejet til at bevæge sig meget hurtigt. Og det er den reaktion,  som skaber den nødvendige varme til madlavningen.

Hvorfor er det så godt?

 

Der er mange grunde til, at madlavning med induktion er blevet så populært. Som vi sagde før, er det hurtigt. Du kan koge en liter vand på ca. 90 sekunder. Det er ca. 3 gange hurtigere end med almindelige gasblus eller elektriske kogeplader. Og da kogesektionen er fremstillet i flad glaskeramik, er det nemt at tørre spild op. Det sker dog ikke så ofte, for induktionskomfurer reagerer utroligt hurtigt, så du har meget mere styr på dem end på almindelige komfurer. Og så bliver kogesektionen ikke varm. Det gør den sikker, hvilket er alle tiders, hvis du har små pilfingre i køkkenet. Men det allerbedste er de store energibesparelser, du kan få. Electrolux induktion koge-sektioner er 50 % mere effektive end madlavning med strålingsenergi og 70 % mere effektiv end madlavning med gas. Det er da kun godt nyt for både dig og miljøet.

 

Billede: paperfacets