Guide: Sådan holder du drivhuset varmt hele året

Som haveentusiast har du garanteret også lysten til at hygge dig med dyrkning af grøntsager til eget forbrug, så du undgår at skulle købe de sprøjtede fra supermarkedet.

Derfor ved du garanteret også, hvor kort sæsonen kan være i drivhuse! Det er irriterende, når man gerne vil være selvforsynende, men der kan heldigvis gøres noget ved problemet.

 

Hvorfor skal drivhuse holdes varme

Normalt starter sæsonen i slutningen af april og slutter i oktober – men, holdes dit drivhus varmt, kan du faktisk plante grøntsager og blomster endnu tidligere samt høste afgrøder senere end nævnt ovenfor. Når drivhuse kan holdes frostfrie skabes der også gode betinger for et større udvalg af planter – og mange af dem vil kunne overvintre.

 

Hvad gør varmen godt for?

At holde dit drivhus isoleret og opvarmet, så temperaturen ikke falder til mindre end 5 grader celcius, giver gode betingelser for flere planter. Faktisk kan du have planter som oliven, appelsiner, figen og citron til at overvintre i dit drivhus uden at skulle klippe dem helt ned. Det giver også langgt bedre betingelser for, at du faktisk får nogle gode og spiselige frugter på dine træer, når varmen hele tiden kan holdes stabil!

 

Hvordan holdes drivhuset varmt?

I et almindeligt drivhus uden isolering, kan man faktisk med ganske få og små løsninger holde og tilføre planterne varme, så de gror hurtigere og beskyttes mod kulde. Det du nemlig kan gøre, er at pakke drivhuset ind i plast, som har en fremragende isolerende effekt. Tændte stearinlys dagligt er ligeledes en god måde at holde drivhuset varmt på – læg også gerne rødder og knolde i flamingokasser. Det er tidskrævende at isolere samtlige knolde og planter, men det betaler sig i sidste ende i gode afgrøder, der vokser hurtigere og tidligere.

 

Du kan finde mange flere tips til en bedre vækstsæson på hobbydrivhuse.dk, som har en fantastisk ekspertise på området!

Billede: James.McDowell