Boligen vil snart have intelligente sensorer overalt

Hvert år sker der nye geniale teknologiske forbedringer af idéer til at styre og regulere vores energi i hjemmet. Teknologien buldrer derudaf med høj fart. Med nye apps på mobilen kan man snart regulere både lys, vand og varme i hjemmet. Dette skyldes de intelligente sensorer, som man anvender til at regulere termostater mm. Læs mere om det intelligente hjem på Bolius.dk, hvor man kan se mange nye anvendelser for det intelligente hjem i fremtiden.Det intelligente hjem er ved at blive en realitet, men der er stadig plads til forbedringer. Læs hvorfor og om 10 intelligente produkter du kan få til dit hjem.

Det intelligente hjem er en realitet

 

Det intelligente hjem har været længe undervejs, og nu er det så småt ved at være her. Undersøgelser fra forskellige analyseinstitutter forventer en vækst i Europa på 56 procent fra 2012 til 2017, hvor markedet vil være 20 milliarder danske kr. Men markedet for intelligente hjem er i dag stadig lidt af en rodebutik. Der findes efterhånden en del produkter på markedet, men du skal stadig kigge langt efter totalløsninger, siger Morten Baadsgaard Trolle, branchechef for intelligent energi hos Dansk Energi.

Termostaterne er ved at blive intelligente

 

Han mener dog, at udviklingen er ved at komme op i fart. Det er vigtigt, at virksomheder som Danfoss (intelligente termostater) og Google (køb af termostatfirmaet Nest, red.) nu rykker. Desuden har mange af de eksisterende, enkeltstående løsninger nået et prisniveau og en kvalitet, hvor det kan betale sig, siger Morten Baadsgaard Trolle. Næste udfordring er så at få produkterne ud til kunderne, og heller ikke her er markedet særlig modent. Nogle løsninger, som Danfoss’ termostater eller LK’s hjemmesystem, fås via installatører, men der findes mange produkter, som kun købes via webbutikker. Det vælter frem med spændende produkter, men lige nu skal kunderne selv købe det på nettet, selv installere det eller give det til en installatør, siger Torben Vognsen, chefredaktør for elektronikmagasinet Input.

Kunder går efter pris og komfort

 

Bolius har talt med en række firmaer fra de mest oplagt detail, elektronikforhandlere og byggemarkeder, og her fylder det intelligente hjem indtil videre meget lidt på hylderne. En af udfordringerne er, at systemløsningerne ofte går på tværs af de produktkategorier, byggemarkeder og elektronikkæder bruger til indkøb. Derfor er det kundernes efterspørgsel efter produkter, der skal drive udviklingen, og her bliver der lagt vægt på 2 forhold: pris og komfort, siger Thomas Hjorth Nyholm fra en af specialbutikkerne på nettet, etotal. For at par år siden købte folk primært disse løsninger for at spare penge, og det var nok mest de lidt mere teknisk funderede forbrugere, men i dag er det blevet meget nemt at betjene, bl.a. via apps på mobilen.

De intelligente produkter taler ikke sammen

 

Eksperter og leverandører er enige om, at det intelligente hjem i øjeblikket befinder sig i en mellemfase. Det sande intelligente hjem vil først materialisere sig, når funktionerne kan kommunikere med hinanden, og det er langt fra altid tilfældet i dag. Således kan to af de mest fremtrædende produkter på det danske marked, Danfoss’ intelligente termostater og LK’s IHC-system, ikke tale sammen, fordi de bruger hver deres eget lukkede system.

Det intelligente hjem i dag

 

Bolius.dk har samlet et udvalg af intelligente boligprodukter, der er på markedet i dag. Næsten alle løsninger kræver, at du har et trådløst netværk (wi-fi) i boligen.

 

Billede: christine592