Dit pillefyr er universalt

Hvis du bruger din fantasi og investerer i et pillefyr, så kan man næsten fyre med alle materialer, som man kan få fingrene i. Et pillefyr kaldes også for et stokerfyr,og de er beregnet til at indtage brandbare materialer via en snegl, således man langsomt og effektivt kan afbrænde træpiller, frø, flis og andre småtterier, som er brændbare. Her får du en komplet oversigt, som du kan læse yderligere om på VVSrørmontage.dk. Her fremgår det netop, at man i et pillefyr kan fyre med både træ, piller, savsmuld, frø og meget andet.

Hvad kan der fyres med i et pillefyr?

 

Brændsels mulighederne er der mange af med et pillefyr, men der er fordele og ulemper ved dem alle. Alt efter pengepung, samvittighed, arbejdsindsats kan man fyre med stort set alt i et pillefyr, bare det kan brænde og er i en nogenlunde granuleret form. Træpiller nok det mest problemfrie brændsel overhovedet, det er så ikke det billigste. Man skal regne med, der svinger omkring 1,20 kr./kg incl. moms, afh. af leverandør, mængde og årstiden de købes. Det er i øvrigt muligt at få dem i “Big bags”, store sække a ca.: 900 kg, eller få dem leveret med lastbil, der blæser dem ind hvor man vil have dem (max. 8-10 mtr. Fra hvor bilen holder).

Korn / Raps kan sagtens fungere som brændsel i et pillefyr, det går ikke lige godt i alle brændehoveder. Hvede er nok det vanskeligste at brænde, og havre det nemmeste. Generelt har korn det med at danne kisel i brændehovedet. Kisel er en sten art, der i brændehovedet smelter sammen med aske i en klump, der jævnligt skal fjernes. Kisel dannelsen skulle kunne begrænses med tilsætning af kridt. Afbrænding af korn har dog en uheldig tendens til at danne aggressive stoffer der er skadelige for både kedel og skorsten.

Rapsen brænder godt, eller rettere det er olien der brænder. Netop olien kan eftersigende give problemer, idet den udskilles efter hånden som rapsen nærmer sig brændehovedet og temperaturen stiger. Olien siver simpelthen ud af snegle rørets div. små utætheder.

Flis er et udmærket brændsel hvis det kan skaffes i en rimelig kvalitet. Netop kvaliteten kan være voldsom svingende. Det svinger både i fugtighed, udførsel og ensartethed noget er nærmest groft savsmuld andet kan nærmest betegnes som små brænde stykker i blandet jord og grannåle.

Det skulle fungere fint med at tørre flis ved at dynge det op, sådan at varmen fra komposterings processen udtørrer materialet.

Et pillefyr elsker piller

 

Man kan sagtens fyre med kakaopiller også kaldet kakaonødder, nøddepiller. De ligner meget “kraftfoder” til kvæg, eller mørk brune træpiller. De koster ca. det halve af træpiller, onde tunger vil sige at de også er dobbelt så svære at fyre med. Det er nok brændsel der virkelig giver nogle folk problemer, andre ikke. De udvikler meget “slag”, røgen lugter en del, asken er helt hvid som mel. De skal helst brænde “varmt”, brug dem ikke i fyr der “drosler” ned ved stigende temperatur (modulerende drift). De skal enten brænde for fuld kraft eller ligge og gløde, de kan være vanskelige at tænde op, men når først de brænder går også de vanskeligt ud igen. Husk at tjekke om garantien på fyret gælder, hvis du bruger alternative brændselstyper.

Billede: Pixelkisser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *