Sådan sparer du mange penge på dit brændsel

Der findes en virkelig nem og effektiv måde at spare store beløb på dit brændsel. Fordelen for dig stiger endda, hvis du bor i nærheden af den tyske grænse, så nu har du nok på fornemmelsen, hvad det går ud på. Man kan spare ofte 25 % eller mere på sit brændsel, hvis man køber det i Tyskland. Det koster jo også en del tid og brændstof at køre til Tyskland, så du skal enten tage derned i et andet ærinde eller du skalkøbe et stort læs brændsel. Det er jo ikke et specielt fædrelandsvenligt råd må jeg tilstå, men mange kører jo også til Tyskland for at spare penge på hårde hvidevarer, slik, øl og sodavand, så der er vel heller ikke noget i vejen for at købe billig brændsel i Tyskland. Læs flere sparetips på sparty.dk, hvor man kan læse om rabatter på brændsel på over 30 % i forhold til de dyre danske priser.

Billig brændsel fra Tyskland

 

Når kulden bider fra sig kan det være en dyr fornøjelse af varme huset op. Vi har samlet en række af de populære typer brænde og sammenlignet priserne i Danmark med tyske priser på brændsel. Når kulden bider fra sig kan det være en dyr fornøjelse af varme huset op, uanset om der er tale om brændeovnen i stuen eller et fyr der varmer hele huset op, kan den kolde danske vinter være en dyr fornøjelse. Det faktum at den danske regering i løbet af foråret forventes at vedtage et lovforslag der lægger en høj afgift på brænde gør kun varmen dyrere. Men at kigge lidt ud over landets grænser kan være ganske fornuftigt for varmebudgettet, vi har herunder samlet en række af de populære typer brænde og sammenlignet priserne i Danmark med tyske priser.

 

Træpiller – Flex Heat 8 mm

1 palle á 896 kg

Danmark dkr. 2.170,-

Tyskland dkr. 1.635,-

Besparelse: dkr. 538,- / 25 %

 

Træbriketter – Brændværdi 4.400-4.600 kcal/kg

Pris pr. 1000 Kg. Ved 1 palle

Danmark dkr. 2.200,-

Tyskland dkr. 1.500,-

Besparelse dkr. 700,- / 31%

 

Pejsebrænde i tårn, Ask – ca. 2 rummeter

Pris pr. tårn ved 1 tårn

Danmark dkr. 1.895,-

Tyskland dkr. 1.249,-

Besparelse dkr. 646,- / 34%

 

Alle priserne er uden transport, mange af de danske leverandører har særdeles gode priser på transporten, de tyske regler er derimod lidt mere kringlede, for at kunne sælge brændet med den lave moms skal man selv stå for afhentningen i Tyskland, virksomhederne må ikke levere til Danmark. Det kan virke lidt omstændeligt at skule hente 4 tons træpiller nede over grænsen, men stort set alle de tyske leverandører har et meget tæt samarbejde med danske fragt mænd og reelt betyder det blot at du skal bestille fragt og brænde hver for sig, så aftaler de selv resten, det er meget gnidningsfrit. Du kan finde en masse tyske leverandører af brændsel på sparty.dk, de taler stort set alle dansk og har danske hjemmesider, det bliver næsten ikke nemmere at spare penge!

 

Billede: ** RCB **