Sådan isolerer du dit loft

Mange boliger i Danmark har et uisoleret loft, som hver dag koster dig penge til unødvendige varmeudgifter. Hvis du vil sove godt om natten, så skal du ikke begynde at lave et regnestykke over hvor mange penge du i løbet af årene har smidt ud i luften, da du reelt har fyret for gråspurvene. Det er bedre at du fra nu af får isoleret dit loft tilstrækkeligt, så denne merudgift forsvinder fremover, og du får nedbragt din varmeregning. Få flere informationer på Bolius.dk, hvor man kan få masser af tips til at isolere sit loft.

Spar masser af penge ved at isolere dit loft

 

Du isolerer lettest et ubeboet loft ved at lægge isoleringsmåtter på loftets gulv. Hvilke metoder kan du bruge, når du skal isolere et ubeboet loft? Mange huse, der har et tag med høj eller middelhøj rejsning har et ubenyttet loftsrum. I den type huse er det relativt nemt og billigt at isolere taget, da man kan lægge isoleringen ud på loftet. Der er to forskellige måder at isolere et ubeboet loftsrum på. Med disse 2 metoder kan man isolere sit loft:

 

  • At blæse isoleringsgranulat ud over loftet. Det er ikke noget, du selv kan gøre. Her må du hyre et professionelt isoleringsfirma. Til gengæld er det en billigere løsning, hvis du i det hele taget har planer om at lade håndværkere udføre arbejdet for dig.

 

  • At lægge et lag isoleringsmåtter (også kaldet isoleringsbatts) eller isoleringsruller ud på loftet. Denne løsning er den billigste, hvis du selv vælger at udføre arbejdet. Til gengæld er den dyrere end indblæsning af isoleringsgranulat, hvis du vil have en håndværker til at udføre arbejdet. Du bør i begge tilfælde få lagt en isolering på ca. 300-400 mm, hvis der er plads til det.

 

Bygningsreglementets krav til isolering af taget i en ny tilbygning og ved renovering af et eksisterende tag er 340-360 mm. Ved efteriso-lering af ubeboede loftrum mener energirådgivere generelt, at det er tilstrækkeligt at lægge 200-300 mm på, alt efter hvor meget isolering, der ligger i forvejen. Det er en god idé at få lagt en gangbro på loftet, så man kan komme rundt uden at ødelægge isoleringen. Der skal være ca. 5 cm mellem isolering og gangbro, så der kan ske ventilation.

 

Hvilke fordele er der ved at isolere dit loft?

 

  • Det er en god idé at få lagt en gangbro på loftet.
  • Ud over at spare penge er der andre fordele ved at isolere dit loft:
  • Du slipper for træk fra loftslemmen, hvis der er sådan en i dit hus.
  • Du slipper for kuldestråling og kuldenedfald fra kolde lofter.
  • Du får et bedre indeklima i boligen.
  • Du gør noget godt for miljøet ved at begrænse CO2-udslippet fra din bolig.

Økonomien ved at isolere sit loft

 

Besparelsen ved at isolere taget afhænger bl.a. af, hvor tykt et lag isolering taget/loftet allerede er isoleret med. Men den afhænger også af, om du vælger at gøre det selv eller får håndværkere til det.

Eksempel: Murermestervilla fra 1922 isoleres indvendigt med 300 mm isolering i ubeboet loftsrum. Huset er 100 m2 i grundplan og har enkeltmurede ydervægge. Loftsrummet isoleres med 300 mm isolering, som lægges i tre lag. Der etableres også en ny dampspærre.

 

Pris for ny isolering, 300 mm, og dampspærre = 25.000 kr.

Årlig besparelse i varme = 4.500 kr.

Investeringen har tjent sig hjem efter ca. 6 år.

 

 

 

Billede: Red Moon Sanctuary